Door de coronapandemie zijn Learning & Development managers wereldwijd gedwongen om hun corporate training aanpak te herbekijken, en over te schakelen naar digitaal leren en online leerplatformen.

Wordt jouw organisatie al ondersteund door een flexibel LMS? Of ontbreekt het jullie momenteel aan een degelijk, resultaatgericht leerplatform?

Wat de situatie ook is, wij zetten voor jou dé drie must-haves voor een LMS op een rijtje. Want, als jarenlange Totara Platinum Partner identificeren we als geen ander welke onderdelen van het LMS essentieel zijn om de beste resultaten te bereiken.

LMS must-have 1: gepersonaliseerde leerpaden

In de L&D wereld stapt men steeds meer af van het idee dat leren een ‘one-size-fits-all’-aanpak vereist. Medewerkers van vandaag willen op hun eigen tempo en op basis van hun leernoden en interesses kennis vergaren.

Een modern leerplatform speelt daar helemaal op in. Het Totara Talent Experience Platform maakt het bijvoorbeeld mogelijk om cursussen toe te kennen aan specifieke doelgroepen. Zo volgen leidinggevenden, die andere leernoden hebben, andere trainingen dan arbeiders, bedienden of technisch personeel.

Daarnaast krijgen gebruikers via het Totara LMS ook gepersonaliseerde aanbevelingen of ‘course recommendations’ (zoals bijv. op Netflix of Spotify). Dat prikkelt de nieuwsgierigheid voor leeractiviteiten die gebruikers anders over het hoofd zouden zien.

LMS must-have 2: responsief én mobiel

Eten bestellen, het weer raadplegen, je bankrekening checken, het kan tegenwoordig snel, tussen andere taken door, waar je je ook bevindt.

Ook training volgen gebeurt vandaag steeds vaker mobiel, via smartphone of tablet. Het Totara LMS is dan ook volledig responsief, en dus overal en op elk moment beschikbaar.

LMS must-have 3: rapportering en analyses op maat

De nood om de impact en effectiviteit van training te meten was nooit groter. Zo kan een L&D departement immers zwart op wit aantonen dat leerbudgetten nuttig besteed worden. Rapportering en analyses zijn dan ook met voorsprong de belangrijkste must-have voor jouw leerplatform.

Met een Totara LMS genereer je in een handomdraai learning analytics rapporten. En, niet onbelangrijk, deze leer- en prestatiedata zijn gebruiksvriendelijk en helder gevisualiseerd, zodat L&D managers snel de relevante informatie traceren.

Je rapporteert onder andere:

  • welke medewerkers een opleiding hebben afgerond;
  • de gemiddelde tijd die mensen spenderen aan een bepaalde training;
  • meest gevolgde cursussen.

Meer weten?

Benieuwd naar wat een Totara LMS nog meer in petto heeft voor jouw organisatie? Contacteer onze LMS-experten voor een vrijblijvend gesprek.

Meer weten? We helpen je graag verder! Contacteer ons voor een afspraak of een demo.

Contacteer ons