Joachim is een waardevolle senior verkoper voor ServiceGen. Hij heeft twintig jaar ervaring in-field. Zijn manager wil uiteraard dat hij zijn kennis doorgeeft aan de jongere garde binnen het team. Maar verkopers zijn bijna altijd op de baan. Daarom investeert Service Gen in nieuwe tools als Microsoft Teams en Microsoft OneNote. Zo kan het team informatie en kennis centraliseren en kan de interpersoonlijke communicatie vanop afstand floreren. Helaas haakt Joachim na zes maanden af. “Ik zie het nut van al deze tools niet in,” luidt het.

De toegevoegde waarde van digitale innovatie staat buiten kijf. Dankzij slimme tools en automatisering van repetitieve taken zullen unieke menselijke talenten en vaardigheden van medewerkers steeds beter tot hun recht komen… Op voorwaarde dat ze mee zijn met de transformatie. En digitaal transformeren als bedrijf is veel meer dan het introduceren van de nieuwste software, applicaties en tools.

Sleep je werknemers mee met je digitale verhaal!

Op de digitale werkvloer neemt de potentiële meerwaarde van Generation X en de Baby Boomers meer toe dan ooit. Waarom? Wel, nooit eerder hadden bedrijven zo veel kanalen om kennis van ervaren werknemers naar de jongere garde te laten doorstromen.

De uitdaging: op een natuurlijke manier de digitale transformatie realiseren. Wist je dat storytelling hierin een cruciale rol kan spelen?

Storytelling simuleert de transformatie

Het aanleren van nieuwe gewoontes impliceert vaak ook het afleren van oude gewoontes. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een werknemer moet mee evolueren met de nieuwe manier van denken binnen het bedrijf, en zelf de nieuwe digitale mogelijkheden identificeren. Hij of zij moet zich kunnen inleven in een succesvolle transformatie nog voor ze echt heeft plaatsgevonden.

Dat is waar een immersive e-learning cursus een essentiële rol speelt. Aan de hand van realistische situaties, verspreid over een boeiende verhaallijn, kruipt de gebruiker in de huid van één of meerdere personages die zelf de transformatie met vallen en opstaan beleven. De personages verwerven niet alleen nieuwe inzichten maar vertonen ook gedragsverandering waar de gebruiker, die wordt meegesleept in het verhaal, zich aan spiegelt.

Sterker nog, de gebruiker transformeert mee. Het volgen van een verhaal activeert in de hersenen immers niet alleen de zones voor taalverwerking. Het stimuleert ook alle andere zones die actief zouden zijn als we de gebeurtenissen zelf ondergingen. Daarom zorgen we er bij Neo Learning voor dat de verhaallijnen in onze cursussen altijd relevante parallellen vertonen met de dagelijkse realiteit van de werknemer en zijn of haar bedrijf.

Dagelijks digitaal welzijn op en naast het werk

Belangrijk om succesvol digitaal te transformeren is weten hoe je gezond met digitale tools omgaat. In een interactieve e-learning cursus over Digitaal Welzijn neemt Neo Learning de gebruiker mee naar het kantoor van het hoofdpersonage, Inès. Samen maken ze keuzes rond plannen, prioriteiten stellen en efficiënt werken. De gebruiker volgt een herkenbare verhaallijn die zich afspeelt tijdens een digitaal getinte werkweek. De intrinsieke feedback die hij of zij krijgt bij interacties wakkert de juiste reflexen aan die ook in het echte werkleven het verschil maken tussen digitaal floreren en achter de digitale feiten aanlopen.

Contacteer ons gerust...

Wil je graag meer te weten komen over de e-learning Digitaal Welzijn of samen met Xylos en Neo Learning je bedrijf digitaal transformeren?

Meer weten? We helpen je graag verder! Contacteer ons voor een afspraak of een demo.

Contacteer ons