Wie vandaag als harde werker in het professionele leven staat, weet dat het leren van nieuwe dingen nooit ophoudt. Meer dan ooit worden werknemers geconfronteerd met een veranderende context waarin ze zichzelf regelmatig moeten heruitvinden. De goeie wil om nieuwe hard skills en soft skills onder de knie te krijgen is vaak wel aanwezig. Wat werkgevers echter vaststellen is dat de intuïtieve interesse vaak ontbreekt. Daarom ontwikkelt scenario-based e-learning specialist Neo Learning leertrajecten op basis van een oermenselijk fenomeen: de kracht van verhalen.

Storytelling maakt leren menselijker

Lang voor we het geschreven woord ter beschikking hadden, maakten we als mens dankbaar gebruik van verhalen om informatie over te dragen en elkaar dingen aan te leren. Verhaallijnen zorgen voor structuur, die de hersenen helpt de informatie te verwerken.

Verhalen draaien om mensen, de meest sociale wezens op deze planeet. We voelen ons betrokken bij andere mensen en hun verhaal. We willen weten wat ze doen, wat hen overkomt, hoe zij hier mee omgaan, welke fouten zij maken en welke oplossingen zij bedenken voor hun problemen. Behalve eigen ervaring is er wellicht geen intuïtievere manier van leren dan te leren van andere mensen. Daarom is storytelling zo essentieel.

Een betoog voor scenario-based e-learning

Dankzij de digitale transformatie en de daaruit voortvloeiende rijkdom aan toegankelijke tools benutten we de kracht van verhaallijnen steeds optimaler in een e-learning oplossing. Daarom maakt Neo Learning bij het ontwikkelen van digitale cursussen graag heel grondig kennis met haar klanten en hun dagelijkse, concrete activiteiten. We gaan op zoek naar compatibiliteit voor scenario-based e-learning.

Of het nu gaat over code of conduct in een zware industriesector of over omgaan met veiligheid in de bank- en verzekeringssector, we creëren een authentieke en interactieve leeromgeving waarin gebruikers beslissingen nemen en het verhaal op hun eigen manier beleven. Zo maken we leren doeltreffend.

Op zoek naar jouw eigen scenario-based e-learning?

Wil je graag meer te weten komen over de scenario-based e-learning cursussen van Neo Learning? Contacteer ons.

Meer weten? We helpen je graag verder! Contacteer ons voor een afspraak of een demo.

Contacteer ons