Thuiswerk heeft ons tijdens de zwaarste COVID-19 tijden recht gehouden. Digitaal werken is uitgegroeid tot een norm. Bedrijven zetten zich volop in om de productiviteit van hun verspreide teams te maximaliseren. Maar hoe verzeker je vanop afstand ook de groei en ontwikkeling van je medewerkers?

Is thuiswerk future proof?

De crisissituatie waar de hele wereld in terecht kwam door COVID-19, zorgde ervoor dat thuiswerk niet langer werd gezien als een overbodige luxe. Digitaal werken werd dé reddingsboei voor bedrijven om productief te blijven. De verandering vergt heel wat inspanning bij medewerkers, zeker wanneer ook de kinderen thuis zijn. Toch ziet de meerderheid het volgens de meeste peilingen zitten om ook in de verdere toekomst minstens een aantal dagen op kantoor in te ruilen voor digitaal werken vanop afstand.

Maar moet een manager zich dan geen zorgen maken over dalende productiviteit of op zijn minst minder interactie tussen teamleden, en daardoor minder engagement?

Wel, niet noodzakelijk. Mensen zijn sociale wezens met vandaag een nooit eerder gekende rijkdom aan communicatiekanalen. Door volop samen te leren werken op tools als Microsoft Teams ruimen langdradige e-mails plaats voor korte thread- en chatberichten. Langdurige meetings die tot voor kort ieders fysieke aanwezigheid vereisten, worden vervangen door aftoetsmomenten per video call. Bovendien is er nog heel wat innovatie op til die de voordelen van digitaal werken zal blijven opvoeren.

Van werkplaatscultuur naar digitale werkomgeving

De online werkplek is een blijver. Het komt erop aan om als organisatie een digitaal platform te bieden waarop iedereen zich thuis voelt. Je maakt dus, liever vandaag dan morgen, best eens de balans op van de heersende werkplaatscultuur om die juist te vertalen naar de online omgeving waarin wordt (samen)gewerkt. Stel je bijvoorbeeld eens de vraag welke nood er is aan informele interactie tussen collega’s tijdens thuiswerk. Bied ook de nodige coaching en training aan rond digitale hard en soft skills, zodat niemand achterop geraakt.

Over training gesproken: hoe ontwikkelen personen in jouw organisatie hun talent en de nodige kennis om te groeien?

Digitaal werken of digitaal leren: zorg voor een evenwichtig platform

Kennis ontwikkelen in een organisatie kan op verschillende manieren. In vorige blogartikels bespraken we al de voordelen van blended leren en de waarde van microlearning. De kwantiteit, maar in vele gevallen ook de kwaliteit van online workshops stijgt sinds COVID-19 zienderogen. Digitaal leren is natuurlijk niet alleen mogelijk dankzij digitale content die je zelf aanbiedt aan je teamleden. Het openbare online aanbod van video’s, wiki’s en artikels draagt ook bij tot de ontwikkeling van medewerkers. Kortom, we leven niet alleen in tijden van digitaal werken, maar ook van digitaal leren.

Net als bij dagelijks online werken is de sleutel tot succes bij digitaal leren op lange termijn: een platform op maat van jouw organisatie. Biedt jouw leerplatform naast verplichte trainingen jouw medewerkers ook de mogelijkheid om informatie en kennis informeel uit te wisselen (social learning)? Bijleren uit interactie met collega’s valt bij thuiswerk immers voor een stukje weg. Een LXP of Learning Experience Platform is enkel daarom al een hele nuttige aanvulling op elke bestaande leeraanpak. Medewerkers zullen er dankbaar gebruik van maken.

Belangrijk is dat een leerplatform ook managers een aantal cruciale mogelijkheden biedt. Signalen opvangen wanneer teamleden het moeilijk hebben bijvoorbeeld, is niet altijd makkelijk door de fysieke afstand. Accurate rapportering is daarom ontzettend waardevol. Heeft het digitaal leren niet de verwachte positieve impact op performance en productiviteit? Dan is het belangrijk dat een manager op tijd in dialoog gaat met de medewerker om pijnpunten te bespreken en samen oplossingen te vinden.

Kies voor flexibel talent management

Staat jouw organisatie al op punt voor het nieuwe normaal? Ben je op zoek naar een duurzame oplossing om de productiviteit en groei van jouw teamleden veilig te stellen, wat er ook op jullie afkomt? Neo Learning werkt samen met jou een weerbare leerstrategie uit op basis van jouw leerplatform of op basis van het Totara Talent Experience Platform.

Neem gerust contact op voor een verkennend gesprek.

Meer weten? We helpen je graag verder! Contacteer ons voor een afspraak of een demo.

Contacteer ons