Els is manager bij recruitment bedrijf Recruitvine. Ze heeft net een leerplatform aangekocht. Dat biedt een arsenaal aan digitale tools waarmee ze nieuwe recruiters wegwijs wil maken in de authentieke Recruitvine-wervingsprocedure. Het bedrijf dat haar het leerplatform verkocht, maakte Els warm voor microlearning. “Bied steeds kleine stukjes content aan om de gebruikers geboeid te houden en niet te overweldigen,” raadde de consultant haar aan. Els deelt haar leerstof wel op, maar weet niet echt welke vorm aan elk stukje te geven…

Succesvol microlearnings maken: the medium is the message

De kracht van microlearning zit hem in de focus op specifieke leerobjectieven. Maar, the medium is the message! Het middel waarmee je inhoud communiceert, bepaalt mee welke betekenis de ontvanger eraan geeft.

Daarom is het bij het maken van microlearning belangrijk om de juiste tools te kiezen. Een downloadbare infographic (gemaakt door een competente graficus) maakt ingewikkelde informatie verteerbaar. Het kan bijvoorbeeld Els’ nieuwste recruiters Tim en Bianca bewust maken van cruciale stappen in het Recruitvine rekruteringsproces.

Om vooral de aandacht van deze nieuwelingen te trekken, is een luchtige animatievideo die ze per e-mail ontvangen dan weer doeltreffender. Om best practices over te brengen, kan Els elke maand een instructievideo publiceren die Tim en Bianca op het leerplatform moeten raadplegen.

Wil Els er twee maanden na hun onboarding zeker van zijn dat ze de stappen van het rekruteringsproces niet uit het oog verliezen? Dan kunnen een leuke quiz of een spelletje wonderen doen.

Creëer een cultuur van leren met microlearning

Kortom, microlearning maakt het leren inderdaad simpeler en toegankelijker voor medewerkers die het dagelijks al druk genoeg hebben. Het zorgt voor een cultuur waarin leren en zichzelf verbeteren de meest alledaagse zaak van de wereld zijn. Iets wat elk team doet groeien.

Tijdelijke nood aan een storyboard copywriter of coach?

Bij Neo Learning gaan we er prat op dat we een team van gespecialiseerde learning consultants zijn. Dat betekent: stuk voor stuk mensen met passie voor en kennis van digitaal leren… én met daarbovenop een eigen domein van specifieke expertise.

Het zal je niet verbazen dat wij meerdere copywriting specialisten in ons team hebben. Zij focussen zich 100% op alles wat met storyboarding te maken heeft. Dat doen ze ook met plezier voor jouw team. Wil je op één van hen een beroep doen als coach om medewerkers zelf feilloze storyboards te leren maken? Het is allemaal perfect mogelijk dankzij onze Neo Learning Acceleration service.

Meer weten? We helpen je graag verder! Contacteer ons voor een afspraak of een demo.

Contacteer ons