op ontdekking in een virtuele escape room

Geef toe, het is best een uitdaging: belangrijke veiligheidsprocedures op een boeiende manier uitleggen aan je medewerkers. Of, de aandacht van je medewerkers erbij houden tijdens opeenvolgende kennis- en vaardigheidstrainingen. Neo ontwikkelde een escape room waarin gebruikers spelenderwijs deze essentiële skills ontwikkelen en leren toepassen.

van gewone inhoud naar meeslepend spel

Voor veel opleidingsverantwoordelijken is het een hele klus: medewerkers motiveren om hun kennis en vaardigheden voortdurend bij te schaven. Soms moet je gebruikers overtuigen van het belang van een opleiding, in andere gevallen is het een uitdaging om de inhoud op een interessante en intrigerende manier te presenteren.

Bij Neo spelen we daar graag op in. Daarom bouwden we een escape room waarin we de content verpakken in een meeslepend spel. Met onze serious game dagen we gebruikers uit om een belangrijke missie te voltooien. Die missie bestaat uit verschillende korte trainingen waarin gebruikers hun kennis en vaardigheden moeten bewijzen. Zo lossen ze niet alleen het raadsel op, ze verwerven ook belangrijke skills die ze elke dag nodig hebben op de werkvloer. Als opleidingsverantwoordelijke volg je deze zoektocht bovendien op de voet dankzij overzichtelijke rapportage.

skills leren door te gamen

Neo’s escape room neemt je mee naar een afgelegen plek in de Schotse hooglanden waar het kasteel van Lord Robert Sinclair al eeuwen regen en wind trotseert. Lord Sinclair is sinds een paar dagen vermist. Zijn dochter Isabelle besluit daarom een gerenommeerd detectivebureau in te schakelen in de hoop haar vader terug te vinden.

Gebruikers krijgen de opdracht om als een echte detective op zoek te gaan naar de kasteelheer. Tijdens hun virtuele zoektocht komen ze uiteenlopende opdrachten tegen die ze tot een goed einde moeten brengen als ze het mysterie willen ontrafelen. Elke opdracht is een korte module die gebruikers met succes voltooien door:

  • kennis te verzamelen en toe te passen;
  • verschillende vaardigheden te demonstreren in uiteenlopende omstandigheden;
  • belangrijke procedures op de correcte manier toe te passen in verschillende situaties.

Elke voltooide opdracht brengt gebruikers een stap dichter bij de Schotse Lord én bij de vooropgestelde leerdoelen. Wanneer gebruikers de zoektocht met succes beëindigen, beschikken ze over nieuwe kennis en vaardigheden waarmee ze hun dagelijkse taken eenvoudiger en efficiënter uitvoeren.

een escape room?

Een escape room is een variant op de serious game waarin gebruikers een missie moeten voltooien door verschillende deelopdrachten op te lossen. Tijdens deze korte opdrachten trainen gebruikers broodnodige kennis en vaardigheden en verwerven ze nieuwe inzichten. Door een sterkere beleving nemen ze deze informatie beter op.

Ontdek hoe een spel ook jouw medewerkers kan helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar projecten

Deze website gebruikt cookies om jou de beste website-ervaring te bieden