on the spot leren via iBeacons

Zoek je naar een manier om je medewerkers te helpen belangrijke procedures onder de knie te krijgen? Om hun kennis en vaardigheden aan te scherpen? Of, om iedereen vertrouwd te maken met een nieuwe gedragscode in jouw organisatie? Neo ontwikkelde een mobiele oplossing waarmee gebruikers on the spot aan de slag gaan.

al doende leren

In alle organisaties volgen medewerkers regelmatig opleidingen om zichzelf te ontwikkelen. Dat kan gaan van onboarding en nieuwe vaardigheden trainen, tot belangrijke procedures opfrissen of gedragsregels aanleren. Vaak hebben gebruikers het moeilijk om de informatie die ze meekrijgen om te zetten in de praktijk.

Met de iBeacons-technologie brengt Neo de opleidingen rechtstreeks naar de werkvloer. Gebruikers lopen rond in hun eigen werkomgeving. Wanneer ze bij een hotspot komen, krijgen ze via een intuïtieve app belangrijke informatie en nuttige tips. Tegelijk test de app of gebruikers alle nodige competenties onder de knie hebben. Zo zullen gebruikers al doende leren.

een uitdaging voor gebruikers

Om deze oplossing voor te stellen aan het grote publiek, ontwikkelde Neo speciaal voor de VOV-beurs de mobiele app ‘Slot’. ‘Slot’ neemt gebruikers mee naar 1228, het jaar waarin het terreurbewind van koning Morgan op zijn hoogtepunt is.

Gebruikers gaan de uitdaging aan en moeten in de app Morgan van de troon stoten. Tijdens deze queeste activeren iBeacons op verschillende locaties uiteenlopende uitdagingen in de app. Gebruikers moeten deze locaties vinden en de opdrachten tot een goed einde brengen door:

  • hun kennis en vaardigheden te testen in uitdagende opdrachten;
  • de correcte procedures te gebruiken in uiteenlopende omstandigheden;
  • aan te tonen dat zij de ongeschreven gedragsregels van het rijk respecteren.

Daarvoor doen gebruikers zowel een beroep op informatie die ze in de app vinden, als op informatie die ter plaatse beschikbaar is. Zo leren ze on the spot specifieke uitdagingen overwinnen. Aan het einde van de beurs won de uitdager die Morgan het snelst van de troon stootte een speciale prijs.

Wil je weten hoe deze mobiele oplossing opleidingen in jouw organisatie kan transformeren? Aarzel niet om ons te contacteren.

Terug naar projecten

Deze website gebruikt cookies om jou de beste website-ervaring te bieden