spelenderwijs naar de beste klantenservice

Werk je in de retailsector? Dan weet je hoe belangrijk tevreden klanten zijn voor de groei van jouw organisatie. Jouw medewerkers spelen daarbij een cruciale rol. Neo ontwikkelde een serious game die gebruikers op een speelse manier leert hoe ze de beste klantenservice bieden.

hoe gaan jouw medewerkers om met klanten?

Elke dag krijg je in de winkel tientallen vragen van klanten. Soms zijn dat eenvoudige vragen, maar af en toe sta je voor een uitdaging.

Je medewerkers moeten in elke situatie de noden van de klant goed kunnen inschatten. Ook aandacht voor details is cruciaal. Alleen als het totaalplaatje klopt, maak je het verschil bij klanten.

leer de kneepjes van het vak in een spel

Neo ontwikkelde een serious game waarin gebruikers tijdens vijf fictieve dagen de verantwoordelijkheid krijgen over een winkel. Tijdens het spel komen verschillende klanten met uiteenlopende, soms uitdagende, verzoeken langs in de winkel.

Gebruikers moeten alle klanten met de glimlach ontvangen, vragen goed inschatten en een aangepaste service bieden. Door de reactie van een klant weten gebruikers meteen of ze de situatie correct beoordeeld hebben. Tevreden klanten doen de customer service barometer stijgen, ontevreden klanten verlaten de winkel en zal je nooit meer terugzien. Ondertussen moeten gebruikers erop letten dat hun winkel altijd spic en span blijft, want elk detail beïnvloedt de dagelijkse omzet.

Op het einde van elke dag krijgen gebruikers een evaluatie van hun manager. Dankzij de feedback weten ze waarop ze de volgende dag moeten letten om een betere klantenservice te verlenen en een positieve eindevaluatie te krijgen.

Een serious game?

Hoewel het een spel is, dient de serious game een groter doel dan alleen het vermaak van de spelers. In een serious game trainen gebruikers broodnodige kennis en vaardigheden en verwerven ze nieuwe inzichten. Door een sterkere beleving nemen gebruikers deze informatie beter op.

Ontdek hoe een spel ook jouw medewerkers kan helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar projecten

Deze website gebruikt cookies om jou de beste website-ervaring te bieden