Het aanbod aan apps, online producten en digitale tools bij AXA Belgium is de laatste jaren sterk uitgebreid. De bank en verzekeraar zet dan ook volop in op digitalisering. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers mee zijn met de laatste ontwikkelingen? En dat ze de beschikbare tools ook efficiënt gebruiken? Neo zette hen op de goede weg met een geanimeerde teaser en oriënterende quiz.

Apps, online producten en digitale hulpmiddelen

Bij AXA Belgium hebben medewerkers toegang tot een uitgebreid arsenaal aan apps, online producten en digitale hulpmiddelen. Vaak zijn deze tools ook beschikbaar voor klanten, die steeds meer digitaal op bezoek komen. Door efficiënt digitaal te werken, slaan medewerkers dus twee vliegen in één klap: ze voeren hun dagelijkse taken efficiënter uit én ze spelen in op de wensen van hun klanten.
Op vraag van AXA Belgium bedacht Neo daarom een oplossing die alle medewerkers bewust maakt van de digitale mogelijkheden, en die hen ondersteunt bij hun digitaliseringsproces.

Hoe werk je efficiënt digitaal?

Nadat we een duidelijk beeld hadden van de doelstellingen van AXA Belgium, ontwikkelde Neo een geanimeerde teaser. In deze korte maar krachtige video ondervinden kijkers alle voordelen en mogelijkheden van digitaal werken bij AXA Belgium. Zo geven we hen een zacht duwtje in de richting van het digitale pad. Tegelijk maken we gebruikers warm om hun digitale skills verder te ontwikkelen in het Ambassador-programma.

Vervolgens wijzen we medewerkers de juiste weg door hun kennis te testen met een oriënterende quiz. Daarin leggen we deelnemers vragen voor over uiteenlopende onderwerpen, allemaal gelinkt aan het Ambassador-programma van AXA Belgium. Dankzij directe feedback en een helder overzicht op het einde ontdekken deelnemers wat ze al weten over AXA Belgium’s digitale tools, hulpmiddelen, apps en online producten voor klanten.

Met die informatie kunnen ze aan de slag om gericht extra training te volgen. Daarvoor hebben medewerkers de keuze uit verschillende e-learnings, video’s en opleidingen. Het resultaat is een blended learning-traject op maat dat gebruikers leert om digitale tools efficiënt en op het juiste moment te gebruiken.