de geheimen van big data

Big Data wordt steeds belangrijker bij Proximus. De term wordt te pas en te onpas gebruikt, maar niet altijd op de juiste manier. Er bleken ook nog veel misverstanden de ronde te doen.

Daarom zocht Proximus naar een toegankelijk manier om haar medewerkers te informeren over de complexe wereld van big data.

video-learning en een handig naslagwerk

Neo ontwikkelde een tiental geanimeerde video’s waarin we op een luchtige manier verschillende aspecten van big data belichten.

Op het einde van elk filmpje beantwoordt de gebruiker een inhoudelijke vraag om zijn kennis over het onderwerp te testen. We integreerden alle video’s in een dynamisch dashboard, vormgegeven als infographic. Zo doet het dashboard dienst als navigatie én samenvatting.

Het tweede deel van dit project is een uitgebreide training die dieper ingaat op big data. Via schermtekst, oefeningen en animaties in de stijl van Proximus maken gebruikers op hun eigen tempo kennis met veiligheid, privacy, de cloud en andere aspecten van big data. Achteraf gebruiken ze de cursus als handig naslagwerk.

“De demo’s van Neo hebben ons over de streep getrokken. Ze zijn snel tot de essentie van het onderwerp gekomen, vanaf de eerste ontmoeting. Dit heeft me overtuigd.”

Denis Dorbolo, Learning Technology Specialist aan de Proximus Corporate University (PCU)