Opleiding voor een wereldwijd netwerk

Amfori behartigt de belangen van internationale retailers, merken en importeurs. In ruil vraagt Amfori aan haar leden om bepaalde spelregels in acht te nemen bij het uitvoeren van hun activiteiten. Onder andere via opleidingen kunnen ze aantonen dat ze voldoen aan normen die Amfori oplegt.

De 1500 aangesloten organisaties vormen een cultureel diverse doelgroep. Hoe leid je opleidingen voor zo’n gigantische doelgroep in goede banen? Amfori zocht een systeem waarmee ze een lerend netwerk kunnen uitbouwen, en trainingen overzichtelijk kunnen toewijzen en opvolgen.

Een lms met uitgebreide functionaliteiten

Voor dit uitdagende project bouwt Neo een Learning Management System (LMS) voor Amfori. We gebruiken daarbij bestaande functionaliteiten van Totara, én ontwikkelen zelf extra functies op maat van Amfori.

In het systeem krijgen leden ook verantwoordelijkheden: ze wijzen opleidingen toe aan eigen werknemers én aan toeleveranciers. Zo worden verantwoordelijkheden trapsgewijs verdeeld, en raakt de volledige supply chain geïnformeerd over ethische en duurzame handel.

We visualiseren de status van opleidingen in een duidelijk overzichtsscherm. Zo zorgen we dat Amfori en haar leden de juiste opleidingen aan de juiste mensen toewijzen.

De certificaten die gebruikers behalen, zijn individueel afhankelijk. Wanneer een gebruiker zijn organisatie verlaat, moet de organisatie het certificaat in kwestie opnieuw behalen.

“Neo was in staat om niet enkel een technologische oplossing te bieden, maar belangrijker nog, ze begreep ook onze waarden, missie, doelstellingen en voorzag echte business-oplossingen. Ze nam de tijd om te begrijpen wat onze werkelijke behoeften waren, ze analyseerden ze en daagden ons uit. Neo was er niet enkel om iets te verkopen dat al bestond, maar om iets af te leveren dat tegemoet kwam aan de kern van onze behoeften en hogere doelen.

Neo begreep het belang van een gebruiksvriendelijke platform, omdat we veel verschillende gebruikers hebben en elk van hen in staat moet zijn om het systeem doeltreffend te gebruiken, om onze missie te leveren.”

Andrew Martin, Senior Manager Monitoring and Continuous Improvement