Veiligheid is prioriteit nummer één voor Brussels Airport Company. Het trainen, testen en certificeren van medewerkers met belangrijke veiligheidsfuncties is dan ook cruciaal. Neo ontwikkelde voor Brussels Airport Company een flexibel LMS dat de lading administratieve taken verlicht en certificatieproces stroomlijnt.

Externe partners opleiden

Brussels Airport is verantwoordelijk voor de exploitatie van de luchthaven in Zaventem. Het takenpakket is immens: duizenden passagiers dagelijks veilig van en naar hun bestemming brengen, de luchthaveninfrastructuur beheren, én training voorzien voor stakeholders.

Die training gaat uit van de Compliance & Certification Unit. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verbetering van een veiligheidsmanagementsysteem voor de luchtvaart. Ze voorzien daarom klassikale opleiding, e-learning en praktische training in de Airside Driver Simulator.

Om de opleidingsprogramma’s voor externe stakeholders in goede banen te leiden, was Brussels Airport op zoek naar een gebruiksvriendelijk LMS.

Het LMS delegeert taken

Dankzij de rechttoe rechtaan oplossing van Neo beheert Brussels Airport het volledige certificatieproces op één plek. Verschillende trainingsprogramma’s aanbieden en mensen registreren voor opleidingen is nu kinderspel.

Ook zorgde Neo dat een groot deel van de taken gedelegeerd wordt naar lagere niveaus. Voor elk extern bedrijf duidt Brussels Airport namelijk twee verantwoordelijken aan. Zij nemen de opvolging van de certificatie in hun organisatie voor hun rekening. Deze managers kunnen ook nieuwe gebruikers toevoegen, hun status opvolgen of gebruikers waarschuwen wanneer ze hun certificaat moeten vernieuwen. Natuurlijk krijgen ze uitsluitend toegang tot de status van hun eigen medewerkers.

“Neo zorgde voor een gebruiksvriendelijk en efficiënt Totara LMS dat helemaal aan onze verwachtingen tegemoetkwam. Ik kan met zekerheid zeggen dat het onze job veel gemakkelijker heeft gemaakt. Tegelijkertijd draagt het bij tot een veiligere luchthaven.”

Nele De Greef, Performance & Training Manager Brussels Airport Company