Duurzame chocoladeproductie

De internationale groep Puratos specialiseert zich in producten en oplossingen voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector. Puratos hecht veel belang aan de duurzame productie van chocolade, en wil die kennis ook meegeven aan haar medewerkers.

E-learning met gaming-elementen

Duurzame chocolade speelt de hoofdrol in onze e-learning voor Puratos. De gebruiker doorloopt dezelfde keten als een cacaoboon: van boom tot verpakking.

Daarbij moet hij de duurzaamheid van de chocolade in het algemeen verhogen door de duurzaamheid van elke specifieke stap in de keten te verbeteren. Economische, sociale, ecologische en zelfs politieke aspecten hebben een invloed op de keten. We bouwden gamification elementen als scores en badges in om de gebruiker extra te motiveren.

De gebruiker beslist zelf of hij extra achtergrondinformatie rond productie, certificaten en plantages bekijkt. Zo heeft hij de touwtjes van zijn leerproces in handen.

“De creatieve aanpak van Neo heeft ervoor gezorgd dat tekst, beeld en technologie mooi samensmelten in een leerrijke cursus”

Samuel Rojas, L&D Manager Emea