Ethische code toepassen

EDF Luminus wilde een e-learning om medewerkers bewust te maken van de ethische code die ze hanteren. Ethiek op de werkvloer en daarbuiten is cruciaal voor de integriteit van de organisatie en haar medewerkers.

Daarom moeten medewerkers zich goed bewust zijn van de ethische code, en de impact ervan op onderwerpen als fraude, nepotisme, concurrentiewetgeving, enzovoort.

Leren via scenario’s

Voor EDF Luminus stippelden we een verhaallijn uit met uitgebreide vertakkingen, gebaseerd op realistische en herkenbare scenario’s vanop de werkvloer.

Wat doe je bijvoorbeeld als een leverancier een cadeau aanbiedt? Geef je zo maar informatie over klanten door aan collega’s? En hoe reageer je op negatieve berichten over EDF Luminus op sociale media?

Gebruikers moeten tijdens de e-learning risicovolle situaties herkennen en de ethische code toepassen. Is hun inschatting fout, dan gaat hun barometer in het rood. De bijhorende theorie verwerkten we naadloos in de scenario’s en de intrinsieke feedback.

Dankzij ons interactieve maatwerk nemen gebruikers een actieve en verantwoordelijke rol op binnen de e-learning. Zo voelen ze zich voldoende aangesproken, en blijft de boodschap hangen.