Standaardprocedures voor verschillende laboratoria

In de laboratoria van Shire (Baxter) moeten medewerkers verschillende, complexe procedures uitvoeren. Het is belangrijk dat zij deze procedures correct uitvoeren en tot in het kleinste detail kunnen herhalen.

Daarom ging Shire (Baxter) op zoek naar een oplossing om haar medewerkers te trainen zodat zij de laboratoriumprocedures in verschillende laboratoria op een identieke manier uitvoeren.

Leren testen en hertesten in het laboratorium

Als antwoord op deze vraag ontwikkelde Neo modules voor elf verschillende laboratoriumprocedures. In interactieve video’s, krijgen gebruikers stapsgewijs de nodige kennis aangereikt.

Bij aanvang van elke interactieve video ontvangen gebruikers informatie over de benodigdheden voor het experiment. Ook de verplichte veiligheidsmaatregelen komen aan bod, net als de procedures die ze moeten uitvoeren voor aanvang. Nadien volgen gebruikers de hele procedure stap voor stap, aan de hand van een video-opname van het volledige experiment.

Op cruciale momenten in de procedure, krijgen ze vragen die hem of haar uitdagen om actief mee te denken tijdens het uitvoeren van het experiment. Zo heeft elke gebruiker na afloop de nodige kennis om aan de slag te gaan in het laboratorium.

“De e-learning modules bieden een geweldig platform voor continu leren over de belangrijkste beginselen van de GGIV 10% producttesten”.

Sandra Matias, Covington Site Lead